Infógrafika no image

Publikálva 2012. augusztus 2 | by j.jetson

Tudtad? – 9 nagyon tudományos tény a felhőről

life-is-greener-cloud.jpg_810x1943

Annak ellenére, hogy sokan azt mondják, a felhő nem feltétlenül zöld – amivel van, aki egyet is tud érteni – a felhőbe költözés segít csökkenteni vállalkozásod költségeit és erőforrás-felhasználását, és ez által csökkenthető annak az energiafelhasználása és hulladékképződése is, attól függetlenül, hogy most éppen zöld szervereket használtok vagy sem, sokat nyomtattok-e papírra vagy sem. (Mi például szinte soha nem nyomtatunk papírra, maximum néhány szerződést.)  A felhőbe költözés azt jelenti, hogy nem kell sem pénzt, sem energiát abba feccölnöd, hogy felépíts és üzemeltess egy IT infrastruktúrát – e helyett céged a felhőben elérhető erőforrásokat használja működéséhez. Na, ez az ok, amiért senki nem vetheti el azonnal a felhőre váltás gondolatát.

A Diverse Technology összegyűjtött néhány tényt a felhő adoptálásával kapcsolatban, mely igazolja azt a sok mindent, amit mi összehordtunk itt nektek az elmúlt több mint fél évben. :)

A 9 tény a következő:

– A vállalatok 80%-a már a felhőre váltást követő 6 hónapon belül érezte a javulást.

– A KKV-k 74%-nál jelentették, hogy senki nem állta útját a felhőbe költözésnek.

– A vállalkozások 64%-a állította, hogy a felhővel rövid időn belül sikerült csökkenteni a hulladékképződést és az energiafogyasztást.

83% nyilatkozott úgy, hogy a legutóbbi felhő adoptálási projektjükkel pénzt takarítottak meg.

65% mondta azt, hogy felhőre váltásuk elsődleges célja a költségcsökkentés volt.

– A cégek 46%-a főleg azért váltott felhőre, hogy több eszközről is képes legyen dolgozni (PC, tablet, mobiltelefon stb.)

– Az IDC (International Data Corporation) kutatásai alapján 2015-re a felhő további 14 millió új munkahelyet fog teremteni világszerte.

– A válaszadók 75% már több mint 30 hónapja használja a felhőt.

– 74% még nem döntötte el véglegesen milyen virtualizáció menedzsment megoldást alkalmaz majd vállalatában.

Forrás

Címkék: , , , , , , , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter