Alkalmazás Oktassunk a felhőben - 2. rész

Publikálva 2012. július 17 | by j.jetson

Oktassunk a felhőben – 2. rész

Megérkezett az oktatással kapcsolatos posztunk második része is, melyben kifejezetten a tanároknak szánt, illetve az otthoni egyéni gyakorlást támogató alkalmazásokkal, játékokkal foglalkozunk.

Ha lemaradtál az első részről, akkor az alábbi linkre kattintva veheted fel a fonalat!:

Oktassunk a felhőben – 1. rész

—————————————————————————————————-

Csak tanároknak!

A hagyományos naplózás már nem menő, meg mindenki utálja is azzal járó hercehurcát, így akár egyénileg, de akár iskolai szinten is érdemes lehet kipróbálni felhőalapú nyilvántartó applikációkat.

scootpad.PNG

Scootpad

A Scootpad egy összetett matematikai és olvasási gyakorló, ahol a tanárok a saját szájuk íze szerint menedzselhetik a folyamatokat. Összeállíthatnak és kioszthatnak feladatokat, a gyerekek gyakorolhatják azokat és a szülők pedig figyelemmel kísérhetik csemetéjük fejlődését egy azon felületen. A Buzzmath nagyjából ugyanaz csak kizárólag matekra optimalizálva és kissé komolyabb kiadásban.

Buzzmath

Az Exam Professorral online teszteket készíthetnek a tanárok. Nyelviskoláknak, vagy a távoktatásban kifejezetten ideális lehet.

class dojo.PNG

Class Dojo

A Class Dojo-val a gyerekek magatartását lehet ellenőrizni és nyilvántartani real time. Az ellenőrző helyett ebbe az alkalmazásba vezethetőek fel, hogy viselkedtek a gyerekek, arról időközben jelentéseket lehet lekérni, melyet a szülőhöz is lehet továbbítani. (Csak online módban használható) A Learnboost pedig maga az online napló! Izgisek, nem?

Learnboost

Otthonra a World of Warcraft helyett

Sok szülő bajban van, hogy ha már számítógép ne valami gyilkolós játékkal játsszon a csemetéje. A Chrome Webstore nekik is kínál néhány alternatívát, íme néhány példa:

Coloring Pages egy tipikus online színező, ahol a legnaprakészebb Disney/mesehős figurákat lehet szivárványosra kiszínezni.

coloring pages.PNG

Coloring Pages

A Do to dot Games az oviban és általános alsóban közkedvelt összekötős feladatlapok online verziója. Mivel angolul van az app így a nyelv gyakorlására is lehetőség van főleg a számok és a betűk terén.

dotodot.PNG

Do to Dot Games

A Supermath Adventure-ben egy tehén kalauzolja végig a gyereket a matematika világán, míg a Carrotsticks-ben akár egymással is versengehtenk az online lévő gyerekek, hogy ki a jobb matekos.

supermath.PNG

Supermath Adventures

A felhőalapú oktatást/tanulást segítő applikációk tárháza igen széles, akár szülőként, akár tanárként érdemes lehet körülnézni, hogyan lehet élvezetesebbé tenni az oktatást napjaink kisiskolásai, de a kár a nagyobbak számára is!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter