Alkalmazás ku-xlarge

Publikálva 2013. május 31 | by j.jetson

Megoldás egy régi problémára

Ugye ti is voltatok már úgy, hogy használni szerettetek  volna egy képet, persze háttér nélkül, majd amikor letöltötték kiderült, hogy mégis van hátulja. Hogy ezt leszedjétek kellett valami MS Paintnél kvalifikáltabb megoldás, esetleg Paint.net, vagy Photoshop, amit ugye le kell tölteni és fel kell telepíteni, vagy maradtál annál a megoldásnál, hogy addig kerestél, amíg nem találtál olyan képet, ami megfelelt a célnak és még háttere sem volt. Ennek a kimenetele persze erőteljesen bizonytalan volt.

firstworldproblemsgirl

Bár bűvölöm a Photoshoppot (próbálkozom vele inkább), de amikor egy ilyen eset van nem mindig szeretem csak ezért elővenni (Lusta!). De már az én FWP-mre  is van megoldás. A minap olvastam a  Lifehackerön egy cikket egy Clipping Magic nevű webes alkalmazásról, ami erre a háttérleszedős problémára specializálódott. Mindössze egy-két színes vonalat kell húzni (ahogy a képen is látható) és a kísérleti csivava mögül el is tűnik a háttér.

Persze, azért ne várjunk annyira tökéletes megoldást, mert pl. kipróbáltam egy Chromebookkal és a fehérhez “hasonló” szürkét  vagy az átmeneteket nehézkesebben kezeli, de a szükség óráin bármikor jó szolgálatot tehet.

Én ezzel kívánok kellemes hétvégét mindenkinek!

Forrás

Címkék: , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter