Infógrafika no image

Publikálva 2012. június 8 | by j.jetson

Ha tetszik, ha nem, a felhőé a jövő

cloud-predictions-2015-large1.jpg_1200x3081

Ha tetszik, ha nem, el kell fogadnunk, hogy a jelenlegi állás szerint a világ olyan irányba tendál, ami a felhőalapú technológiák számára kifejezetten ideális. 2015-re már irtó ciki lesz az a vállalat, amely legalább részben nem adoptált felhő alapú szolgáltatásokat. Ez van.

Honnan tudom mindezt? – Hát nem onnan, hogy megtanultam jósolni. Ha a fogyasztók vagyis a magunk részéről közelítem a dolgokat, elmondható, hogy a világon jelenleg 8 megatrend érvényesül (Kozák). Ezek közül az egyik a munkavégzés reformációja, a mobilitás, a flexibilitás és az egész életen át történő tanulás, a másik pedig a high-tech. Ami korábban az otthonokra korlátozódott (pl. televízió), az ma már begyűrűzött a munkahelyekre is, sőt, lassan ki is kérjük magunknak, ha nem a legújabb cuccokat használhatjuk a munkavégzésre. Ezek a megatrendek egymást erősítik, de nyilván más befolyásoló tényezők, trendek is közrejátszanak, amikkel ebben a posztban nem foglalkozunk.

Hogy hogyan fog a cloud forradalom végbemenni? Arra ismét egy infógrafikával válaszolnék felesleges szövegelés helyett. Röviden kiragadva a lényeget évekre lebontva az alábbiak várhatók a cloud terén.

2012: Véget ér a cloud hype – ideje ténylegesen visszatérni az üzlethez: komolyan megkezdődik a tömeges felhő-adaptáció

2013: A vállalatok elsősorban a privát felhő felé fordulnak majd, miközben meglovagolják a mobiltrendeket. A mobilplatform lesz egyértelműen a király és minden vállalat el fog gondolkodni azon, hogy hogyan tudná a már meglévő belső alkalmazásait mobil platformra is optimalizálni/kihasználni.

2014: A felhő lesz az elsődleges működési modell az IT igényű cégeknél.

2015: A komplex és flexibilis felhő. A méretgazdaságosság és a felhő biztonságával kapcsolatos biztosítékok arra sarkalják a vállalatokat, hogy adoptálják a felhőalapú szolgáltatásokat.

Elöljáróban ennyi! A többit hámozzátok ki az infógrafikából!

Via Axway

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter