Infógrafika no image

Publikálva 2012. június 28 | by j.jetson

Felhőalapú alkalmazások KKV-knak

TheBestCloudBasedSoftwareForSmallBusinesses_4fc73207a7dad.jpg_960x4235

Mivel a múltkori téma eléggé hardcore-ra sikeredett (bár remélem azért egy hét alatt sikerült megemészteni) most ismét előveszem a vesszőparipámat, vagyis egy újabb infógrafikával szeretnélek elkápráztatni Titeket. Remélem nem utáltok majd annyira érte…

Mielőtt még valaki azt hinné, hogy akkor ez itt a reklám helye, nos valójában inkább szeretnék Nektek néhány alternatívát mutatni, hogy hogyan és mégis milyen SaaS alkalmazások segíthetik egy SMB vagyis kisvállalkozás üzletmentét. Egy olyan vállalatnak, ami igazából semmilyen extra dologra nem használja a számítástechnikát kizárólag csakis adminisztrációra és kapcsolattartásra, de mégis szeretné ezt fehéren és nem letorrentelt oprendszerekkel és szoftverekkel megoldani, azoknak a felhő az egyik legoptimálisabb választás, amivel olcsón és pofon egyszerűen tudnak operálni.

Na szóval a Basekit összeállított egy kis csomagot az ÁLTALA legfontosabbnak vélt felhőalapú alkalmazásokról. Ezek közül persze nem mindegyiket érdemes nálunk használni a nyelvi nehézségek miatt, de az alkalmazástípusokból általában számos magyar nyelvű/fejlesztésű is elérhető.

Na nézzük meg őket egy picit közelebbről. 

A Basecamp egy projektmenedzsment alkalmazás, mely lehetővé teszi a munkatársak közötti kollaborációt is, tehát többen is tudtok a projekteken egyidejűleg dolgozi. Ez fizetős, viszont van egy másfélhónapos próbaidőszak, amikor is ingyen használhatod. Projektmenedzsment szoftverből számos elérhető akár a Google Marketplace-n keresztül is. Ez tipikusan az a fajta szolgáltatás, amiből többet is ki kell próbálni és annál maradni, amelyik a leginkább fekszik nekünk és az igényeinknek. Nálunk éppen a Project Manager a nyerő.

A Google Appset, a WordPresst és a Mailchimpet mi is használjuk és csak ajánlani tudjuk. A Google Apps 10 felhasználóig ingyenesen vehető igénybe és az utóbbi kettőnél is elérhető ingyenes konstrukció. Nálunk WordPress alapúak a honlapok és Mailchimppel küldözgetjük a hírleveleinket, a Google Apps pedig az alap irodai alkalmazáscsomagunk.

A Zendesk egy online support és helpdesk szolgáltatás, ami hasznos ügyfélmenedzsment eszköz lehet egyes vállalkozástípusok számára. Picit más megközelítést alkalmaz a Zoho CRM, ami segít az ügyfelek nyilvántartásában, rendszerezésében és kezelésében. Ezek persze nem feltétlenül válthatják ki pl. egy szálloda egyedileg fejlesztett saját, hiperszuper CRM rendszerét, a funkciók összetettségét szolgáltatója válogatja.

A XERO egy számlázó szoftver. Ebből nyilván érdemes lehet magyar nyelvűt igénybe venni.

A Gliffy egy izgalmas alkalmazásnak tűnik (lehet én is kipróbálom), menő diagramokat és ábrákat készíthetsz vele.

A TeamTalk is érdekesnek tűnik, ami egy privát instant messenger, ahol a csapatoddal és a munkatársaiddal cseveghetsz.

Az utolsó két alkalmazás a honlapjaidnál válhat hasznodra. Míg a SEOmoz segít keresőbaráttá varázsolni a honlapodat és figyelemmel kísérni mi zajlik a közösségi médiában a márkád szempontjából, addig a Clicky a webanalitikáért felelős. Az utóbbit a Google Analytics is jól ki tudja vállalni és ez ingyenesen igénybevehető.

Hogy mindezek ne nőjenek a fejünkre érdemes lehet még valamilyen workflow menedzsment szoftvert is igénybe venni, mely segít nem elveszni a funkciók és feladatok között és kezelhetővé teszi a különböző üzleti folyamatokat a vállalkozásodban. Nálunk a RunMyProcess jött be, de más lehetőség is elérhető a piacon.

Reméljük sikerült nektek néhány ötletet adnunk felhős projektjeitekhez! :)

Via Basekit

Címkék: , , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter