Blog Ezeket olvastátok a legtöbben

Publikálva 2012. december 28 | by j.jetson

Ezeket olvastátok a legtöbben

Készítettem egy összeállítást a statisztikáink alapján, hogy melyik volt az a 10 bejegyzés, amit a legtöbben olvastatok 2012-ben! Lássuk a medvé(ket)!

1. Okostelefonok a felhőben

“A cloud computing és az okostelefonok úgy passzolnak egymáshoz, mint a vodka meg a Red Bull”

Bár az okostelefon-felhasználók is ugyanúgy végzik a “hagyományos” mobilos tevékenységeket, mint pl. a telefonálás, SMS, fényképezés, e-mail, böngészés és a naptárfunkciók, mégis elsősorban őket a telefon “számítógépszerű” képességei érdeklik, és ezért vásárolják őket. Az elsődleges döntési szempont a funkció és csak ezt követi a márka, majd a könnyű kezelhetőség. A felhasználók ¾-e használ valamilyen applikációt a telefonján – ezek főleg ingyenesek, internet igényes appokhoz pedig a WiFi-t preferálják.

Elolvasom a teljes bejegyzést!

2. A citizen developer egy új állatfaj?

A citizen developer TE magad vagy, az a fajta technológiabarát, üzletileg nemzőképes személy, aki a kis okostelefonoddal és tableteddel sétafikálva magyarázod a céged IT vezetőjének, hogy miért is jó cucc ez meg az az app és milyen állat lenne már, ha a cégben is mindenki ezt használná. No, ez még annyira nem citizen developer, inkább csak citizen developer palánta, citizen developer akkor leszel, amikor az arra alkalmas platformon felépíted a saját magad kigondolta üzleti applikációdat és azzal dolgozol, békén hagyva a CIO-t, hadd foglalkozzon a saját kis dolgával. Mindezt úgy, hogy egy db kódot sem kell megírnod. Jó, mi?

Elolvasom a teljes bejegyzést!

3. Az ördög pendrive-ot visel

Emlékszem még arra az időre, amikor úgy örültünk egy 256 MB-s pendrive-nak mint majom a farkának, és lehetett vele menőzni a gimiben, meg minden. Üdvözöltük annak a korszaknak a kezdetét, amikor a polcon már csak a zenei CD-k sorakoztak, és nem kellett egy 5 MB-os prezentációra egy 700 MB-os CD-t elpocsékolni. Néha olyan érzésem van, hogy úgy beszélek, mint az öreganyám a “bezzeg az én koromban” udvarlási szokásokról. Hogy megáll felettünk az idő – inkább elsuhan felettünk -, az nemzeti sajátosságunk, ezért van még mindig teltházas Fenyő Miki Aréna koncert, csápol mindenki egy lagzin Smokie Ellisére, és hordja haza a munkából a melót egy pendrive-on, mert a felhő aka Dropbox, Google Drive és barátaik a gonosz kis mumusok, akik lopják a szupertitkos céges adatokat.

Elolvasom a teljes bejegyzést!

4. A Freemiumon túl – Mit kapsz a pénzedért

Rengeteg szolgáltató alkalmazza az úgynevezett Freemium üzleti modellt – főleg online – ami annyit jelent, hogy a szolgáltatás egy lecsupaszított verzióját ingyen – kvázi mézesmadzagként  – kínálja, hogy elterjessze a terméket és kinevelje a saját, később remélhetőleg jól tejelő fogyasztóját. (Reklám helye: Akit jobban érdekel, hogyan is működik ez az üzleti modell az olvassa el Chris Anderson Ingyen című könyvét, amit a HVG Könyvklub forgalmaz.)

Elolvasom a teljes bejegyzést!

5. A halványlila ibolya és a felhő

A csúnya igazság az, hogy az információs technológiailag egyik legfejlettebb ország lakosainak – USA – halványlila ibolyájuk sincs arról, hogy eszik-e, vagy netalántán isszák-e a cloud computingot, sőt van, aki szerint a cloud csak egy pihe puha fehér cucc az égen.

Elolvasom a teljes bejegyzést!

6. A Google Drive és a verseny

7. Rakjunk rendet! – SaaS, PaaS, IaaS

A posztjainkban sokszor dobálózunk olyan kifejezésekkel, hogy SaaS, Paas, SLA vagy éppen a BYOD. Ezek egy IT-s számára olyanok, mint retroőrülteknek a YMCA, de azok számára, akik periférikusan érdeklődnek az IT és a felhő alapú megoldások iránt inkább valamely ritka idegen nyelvhez hasonlítanak. Ez utóbbiaknak szeretnénk kedvezni mostani posztunkkal, végre rendet teszünk a sok-sok kifejezés forgatagában. Első körben nézzük meg az …aaS végűeket.

Elolvasom a teljes cikket!

8. Mennyire effektívek a felhő alapú vírusirtók?

A piacot már-már elárasztó webes applikációk száma, egyenes arányban növekszik az emberek technológia elfogadásával. Van itt minden mi szem-szájnak ingere pl. játékok, képszerkesztők, dokumentumszerkesztés, bankolás, stb. Miért pont a biztonsági szolgáltatások maradtak volna on-premise?

A felhőalapú antivírus szoftverek iránti kereslet folyamatosan növekedett az elmúlt 1-2 évben, ahogy egyre több felhő-függő számítástechnikai eszköz érkezett a piacra pl. tablet, smartphone stb. és kezdte megadni magát a rosszindulatú kódoknak.

Elolvasom a teljes bejegyzést!

9. Konferenciázzunk a Gmailből és a Google Naptárból!

Amikor megalakult a blog az egyik első bejegyzések között írtunk a Google+ Hangout with extras szolgáltatásának tesztjéről. Az új feature nagy előnyének tartottuk a 10 fős konferenciák létrehozásának lehetőségét, a Hangoutban történő jegyzetelést és a közös dokumentumszerkesztést. Mindemellett ugye jó régóta működött magában a Gmailben is a szöveges, hang és videó chat, utóbbi kettő egy helyes kis plug-in telepítésével, ezeket pedig a Labs használatával (Beállítások → Labs) csinosíthattuk. Na, mármost, ez az egész durván egy hónapja összeházasodott, sőt ki is egészült néhány érdekes funkcióval. E heti posztunkban végigkalauzolunk titeket az újra gondolt Hangoutban, jó sok kép lesz és remélhetőleg kevés szöveg. :)

Elolvasom a teljes bejegyzést!

10. Hasznára lehetne-e a felhő a bankszektornak?

Ahogy egyre több bank kezd bele a termékportfóliójának, csatornáinak és ügyfélszolgálatának átalakításához – hogy azok tükrözzék napjaink fogyasztói igényeit –  úgy lesz szükségük egy versenyképesebb, vevőorientált és hatékony üzleti modell létrehozására is.

Ez az a pont, amiben a cloud computing segíteni tud. – Köszönhetően az alacsony költségének, a korlátlan teljesítménynek (mégis csak internetre van hozzá szükség), a gyorsaságának és az online tárhelyek nyújtotta előnyöknek, a cloud hosting – természetesen megfelelő bevezetéssel – kedvező helyzetet biztosíthat a bankok számára.

Elolvasom a teljes bejegyzést!


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter