Esemény Szatmári Tamás, IV. Net-Works Meetup, Fotó: Németh andrás Péter

Publikálva 2013. január 22 | by j.jetson

Élménybeszámoló – IV. Net-Works Meet Up velünk

Mint azt már Facebookon meg Twitteren is emlegettem, mint egy papagáj, hogy részt vettünk a Kürt Akadémia által most már mondhatni rendszeresen megrendezésre kerülő Net-Works Meet-upon. Méghozzá ez már szám szerint a negyedik volt, amit most először a Művész Moziban tartottak és ahová Tamásunkat is meghívták mint előadót, hogy meséljen egy két életszerű és nem mellesleg üzletszerű sztorit + tippet a felhőről. Reméljük sokan eljöttetek a Cloud Business Blog táborból is.

A kiindulópont az, hogy a “világ változik” –  social media, okostelefonok felhő meg a szokásos bla bla bla, amivel minden konferencián mossák az agyunkat, és már mindenkinek a könyökén jön ki. Csak általában azt felejtik el elárulni ezeken a rendezvényeken, hogy mégis hogyan kell együtt mozogni változással, hogy amikor visszacsücsülünk az irodába ne a 97-es excellel, meg az XP-vel, meg az IE6-al stb. szenvedjünk továbbra is 8-16:00-ig.

A jelenlegi meet-up, meg amúgy ennek a rendezvénysorozatnak az apukája+anyukája – a Net-Works képzés –  valami ilyesmire próbálja megtanítani a kicsit lemaradt, vagy magát lemaradtnak érző üzleti csókákat, hogy azok értelmes, a mindennapi üzleti életben alkalmazható gyakorlatokkal legyenek gazdagabbak és up-to date-k.

Csütörtök este három előadást hallhattunk. Egy bevezető jellegű, magával a változás tényével foglalkozó előadást, olyan üzleti példákkal tarkítva, akik sikeresen fordították előnyükre azt, mindezt Végvári Imrétől (témavezető, NET-WORKS képzés, Kürt Akadémia alapító partner, MOSAIC Transformation Agency). Ezt követte egy előadás az infósok számára már-már szentírásnak minősülő agilis projektmenedzsment/fejlesztési technikáról Kovach Anton interpretációjában (vezérigazgató-tulajdonos, Active Vision és  ShiwaForce.com Zrt.).

Majd végül Szatmári Tamás (Revevol, üzletfejlesztési igazgató) hozott néhány egyszerűen alkalmazható felhő alapú szoftvert, amivel felturbózhatjuk a vállalkozásunk működését és jelentősen megkönnyíthetjük az életünket.

Az előadások között, felett, mellett, pedig KAP, azaz Kovács András Péter szórakoztatta és tornáztatta a nagyérdemű rekeszizmait.

KÉPEK >> (Fotók: Németh András Péter, Kürt Akadémia)

Summa Summarum egyáltalán nem ment kárba a csütörtök este, egy mozi áráért izgalmas gondolatokkal lehet bárki gazdagabb és úgy is tud a rendezvény szórakoztatni, hogy valószínűleg egy-egy gondolatot már hallottál valahol máshol, valaki mástól.

Net-Works Meet Up

Címkék: , , , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter