Alkalmazás dashborad_view

Publikálva 2013. december 6 | by j.jetson

Ellustultam, vagy mégsem?

Az elmúlt időszakban nagyon elhanyagoltam a blogot, és ezt nagyon röstellem is. Ez két dolog miatt volt.

  1. Annyi minden más izgis dologgal foglalkoztam, hogy nem volt időm minőségi, fogyasztható tartalmat előállítani.
  2. Teljes alkotói válságba kerültem, mert egyszerűen azt éreztem, hogy már nagyjából mindenről írtam a témában, amiről csak lehet (persze ez nyilván nincs így 😀 ) és nem tudtam egy új nézőpontot találni.

Persze közben voltam minden felé, lásd előző posztjaimat a Kürt Akadémiás SmartMobil Meetupról, ami nagyon izgalmas volt számomra, már csak abból a  szempontból is, hogy két nap alatt kellett valami értelmeset összeraknom.Majd Ti eldöntitek, hogy ez sikerült-e vagy sem.

A legutóbbi élményeim is hasonlóan teátrális jellegű, ugyanis kint volt Prágában kb. 24 órát és részt vettem egy International Geek Together rendezvényen, mely az említett szervezet plusz a startupcamp és a startupbus közös rendezvénye volt. A cél természetesen az arcmutogatás és a networking volt, és persze az, hogy bemutasd a startupodat, a termékedet, és kapjál rájuk feedbacket.

Soha nem pitcheltem még életemben, szóval itt volt az ideje, hogy kipróbáljam. Gondoltam, mindenki majd ott menőzik a saját cuccával, lesz vagy 10 pitch és szuper izgis lesz az összes, jobbnál jobb ötletek stb. Szóval eléggé televolt a nadrágom, hogyan is fogok szerepelni, hogyan is fog igazából a saját gyerekünk szerepelni.

Az első meglepi az volt, hogy az egész rendezvényen ketten pitcheltek és köztük az egyik én voltam :D. No mindegy, úgyis az az érdekesebb, hogy miről szólt ez a pitch, tehát mi az a termék, amivel kint, meg úgy nagyjából mostanában nyomulunk.

Mi is az a Mood Monitor?

A Mood Monitor egy olyan Google Chrome bővítmény, ami a vállalat alkalmazottainak aktuális kedvét méri. Nem több, nem kevesebb. A különbség más alkalmazásokhoz képest, hogy a Mood Monitor nem anomim módon mér, az egyes munkatársak adatai egy dashboardon keresztül bárki számára láthatóak.  A bővítmény jelenleg csak Google Apps felhasználók számára érhető el. A termék belső használatra készült először, kb. három hónapja használjuk a saját szervezetünkön belül.

A Mood Monitor megalkotásánál a kiindulási alapunk arra a tényre való ráébredésünk volt, hogy a vezetőséggel történő negyedéves személyes interjúk a cég létszámának növekedésével egyre nehezebben és egyre nagyobb időráfordítással valósíthatóak csak meg, a visszacsatolások dinamikája pedig ennek következtében lassul.

Egy olyan eszközre volt szükségünk, mely azonnali visszacsatolást ad arról, hogyan érzi magát a munkavállaló, így negatív visszacsatolás esetén ezek a személyes beszélgetések célzottan, a problémára fókuszáltan, szinte azonnal megtörténhetnek.

Másrészről, ha a Mood Monitorból érkező “kedvre vonatkozó” adatokat olyan másodlagos adatokkal hasonlítjuk össze, mint pl. workhours táblák stb. magára a problémára is célzottabban tudunk rákérdezni, mert valahogy a “hogy vagy” jellegű általános kérdéseknél már-már megszokhattuk, hogy általában nem nagyon érkezik őszinte válasz, és ha esetleg mégis azt nem a főnökével fogja megosztani az ember. Szóval a Mood Monitorral a cél kettős:

  • célzottabb problémamegoldás
  • és hosszú távú bizalomnövelés

Jelenleg az eszköz béta tesztelés alatt áll, azonban szeretnénk elérhetővé tenni a Google Apps-szet használó cégek számára is. Ráadásul szükségünk lenne egy csomó csomó válallkozó kedvű kis, kisnagy és nagyobb válalkozásra, akik Google Apps-et hazsnálnak és nem mellesleg szeretnek kipróbálni, új előremutató dolgot, és megfelelően ynitott szervezeti kultúrával rendelkeznek.

Ennek a tesztelési fázisnak a keretei között szeretnénk megkérni Titeket arra, hogy ha saját domain-es  Google Apps felhasználók vagytok, próbáljátok ki ezt a bővítményt és használat közben mondjátok el a véleményeteket róla, hogy mi ezek alapján a visszacsatolások alapján tudjuk továbbfejleszteni,  javítani a szolgáltatást. 

Feliratkozás a weboldalunkon lehetséges, vagy itt helyben, mely után személyesen vesszük fel Veletek a kapcsolatot a további  teendőket illetően.

E-mail

Gyertek, és próbáljátok ki minél többen! :)


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter