Infógrafika no image

Publikálva 2012. november 29 | by j.jetson

Élj túl egy zombitámadást vagy költözz a felhőbe. Egyre megy!

Infógrafikát lehet uncsin, lehet izgalmasan és lehet megdöbbentően is gyártani. Mindenki döntse el, hogy ez majd nála melyik kategória. Nálam pl. az utolsó. Amikor megláttam hirtelen nem tudtam hová tenni, aztán kezdtem érteni a párhuzamot, hogy AHA!: majd a BYOD-val és consumerization vírussal megfertőzött vállalati egyedek zombi módjára üldözőbe veszik, és jól megeszik az IT-sokat.

Na, persze nem erről lesz szó :), azonban érdekes, hogy (szerintem) a The Walking Dead című képregény/sorozat keltette zombi hisztéria meglovaglásával mennyi mindent lehet eladni a jónépnek, persze szigorúan csak társadalmi célból…

Maga az ötlet, hogy a zombilázzal kössünk össze látszólag nem odaillő dolgokat az Amerikai Járványügyi és Megelőzési Központ (US Center for Disease Control and Prevention) fejéből pattant ki, amikor is edukációs célzattal elindították a “Zombiapokalipszis” kampányukat, ami tulajdonképpen arra tanítja meg az USA állampolgárait, hogyan készüljenek fel a katasztrófákra – mint pl. egy zombitámadás. Mert ugye, ha az ember el tud bánni a zombikkal, akkor akármi mással is el tud bánni. Mit nekünk Sandy, meg Andrew?!

Na, szóval ez alapján a Sungard, hogy promózza saját felhős szolgáltatásait, fogta magát és párhuzamot vont a felhőbe történő költözés és egy esetleges zombitámadás túlélése között. Persze nem úgy, ahogy én az elején 😀

Hajts az infógrafikáért!

cloud-zombie-infographic.jpg

Forrás

Címkék: , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter