Alkalmazás signature+-+photosdotcom+(2)

Publikálva 2013. június 27 | by j.jetson

Az elektronikus aláírásokról

A felhős létben még mindig van egy-két örök problémánk, amihez valamilyen desktop alkalmazást kell igénybe venni, netalántán ki is kell nyomtatni egy dokumentumot. Ez kérem szépen tűrhetetlen!

A mostani alkalmazással is valami hasonló FWP-re szeretnénk megoldást mutatni, csökkentve ezzel a fák kivágásának mértékét és az adott feladatra szánt időt is.

Ugye mindenkinek ismerős, amikor alá kell írni valamit és úgy kell visszaküldeni a címzettnek. Hogy is zajlik ez? Kinyomtatod, aláírod és utána beszkenneled, csinálsz belőle egy pdf-et, ha a nyomtató nem csinálja meg helyetted, és úgy küldöd vissza.

Mi lenne, ha ezeket a lépéseket ki lehetne hagyni?

Ezt a folyamatot helyettesítik az úgynevezett digitális aláírásokkal. Én tipikusan egy olyat kerestem, ami ingyenes és integrálható Google Apps-szel, mivel nekünk a legtöbb cuccunk Google Drive-ban található. Ez az app a Hello Sign és nagyon egyszerűen működik.

Okos telefonról, vagy a gépedről feltöltesz egy lefényképezett aláírást, de akár egérrel is rajzolhatsz egyet. Ezt a program kicsinosítja Neked, hogy tényleg eredetinek tűnjön és ne egy szkennelt valaminek.

Most már bátran írhatsz alá. Az alkalmazás nagyjából az összes online tárhelyszolgáltatással kompatibilis. Behúzod a megfelelő dokumentumot és ráilleszted az aláírásodat a Neked tetsző, vagy az erre kijelölt helyre. Ezt az alkalmazás elmenti, illetve akár az app felületéről is küldheted a megfelelő címzettnek a kész, aláírt doksit. Ha pecsételni kell szerintem ugyanezen az elv mentén az is működhet.

Ugyanennek az alkalmazásnak van egy Gmailes bővítménye is, mellyel közvetlenül a Gmailes postafiókodból is tudsz digitálisan aláírni.

A nagy kérdés már csak az, mikor fogadják el a digitális aláírásokat az egyes cégek hivatalos dokumentumként. Jelenleg még szkeptikus vele kapcsolatosan piac, de egy írott aláírást ugyanúgy lehet hamisítani, mint egy szkenneltet.

eredeti alkalmazás (hozzáadható a Google Chrome-hoz): https://www.hellosign.com

Gmailes bővítmény: https://www.hellosign.com/gmail

 

Címkék: , , , , , , ,


A szerzőről

Sziasztok j.jetson vagyok, egyébként Dettinek hívnak. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg, ha technológiával kapcsolatosak és még nyomkodni is lehet őket, ezért vállaltam el ennek a blognak az írását is. Másrészről pedig hiszek abban, hogy az újra való nyitottság lendíti előre a világot, és a blogban is ezt az eszmét próbálom becsempészni a bejegyzéseimbe. Mindemellett tök átlagos emberek, tök átlagos gyereke vagyok.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza az elejére ↑
  • Hírlevél


  • Beta Testereket keresünk!

  • Twitter